lørdag 11. april 2009

Eldorado!

Hver vår snakker vi om å flytte til sørlandet (som regel er det Geir som har hjemlengsel, men i år er jeg helt med på notene) for å komme nærmere familie og finne "det gode liv" som alle snakker om. Når snøen fortsatt ligger metertykk i hagen vår har tulipanene og andre tidlige vårblomster kommet godt opp av jorda der nede. Men det er nok ikke våren som er grunnen til flyttefeberen. Enebolig til en overkommelig pris og muligheten til å gå rundt hele huset uten å gå gjennom hagen til naboen. Å ha friheten til å velge farge på terassemarkisen eller hvordan stakittgjerdet skal se ut.
Men oppi alt dette lager vi muntlige "pluss-" og "minuslister" av Arendal og Oslo/Nittedal. Og mens vi holder på med det dreier samtalen seg over til hva vi ønsker oss av framtida og livet. Ja, jeg vet at dette er store og dype tema å diskutere mens vi suser langs E-18 mot påskeferie i Arendal. Men mens vi er glødende opptatt av den gode samtalen ;o) glemmer vi den kjedelige veien og det føles som vi kommer raskere fram.
Så hva er det gode liv?
Selv om hverdagene kan være hektiske og slitsomme har vi våre magiske stunder. Som når vi lager taco hver fredag, og ungene hjelper til med å raspe ost, kutte grønnsaker og dekke bordet. Og vi må alltid ha levende lys på bordet for at det skal bli ordentlig taco-fredag.
Eller når jeg sitter å scrapper eller bare ser på tv og myke toner fra Geirs Pianoverksted kommer trillende ned trappa og gir meg ro i hjertet mitt.
Joda, det er snart vår og sannelig er livet godt å leve! :D
Vi kommer etterhvert fram til at det kansje ikke er så mye bedre en annen plass i landet... at vi egentlig har det ganske fint, og at det handler om å gjøre det beste ut av det vi har der vi er. Skape vårt eget Eldorado!
Noen dager senere:
Jeg sitter hjemme alene midt i påsken og ser på et program om Åge Aleksandersen og blir litt sentimental når jeg hører teksten til Eldorado. Åge synger:

" Ungen spring i mot mæ, kjæm så lett som i dans
søke visdom og svar hos de voksne
Ler opp mot de gamle, ho e fyllt av en glans
Som driv bort tunge tanka, gir håpet.


Kjære barn, du e' framtia for mæ
Alt æ trur på ska væks i lag med dæ
Du e sannhet og sang, sjølve livet!


Og framfor dæ står, daga og år
Glede og sorg e' ditt navn
I ei fin gammel bok, står det skrevet noen ord
gjør det gode søk fred, sky det onde gjør du det
da ska du finn Eldorado


Kjære barn, du e' framtia for mæ
Alt æ trur på ska væks i lag med dæ
Du e sannhet og sang, sjølve livet!!"


Her er vår framtid:

2 kommentarer:

Mary sa...

Enig med deg, at barna er framtiden.

At en samler på livets øyeblikk er og framtidens minnebok og i den er og barna.

Anonym sa...

åhhh nå ble jeg helt rørt :) Jo barna er fremtiden, men for deg og Geir er også fremtiden å trives på jobb, med plassen en bor, med venner, familie osv.. men mest av alt handler en god fremtid om å ha tid tenker jeg. Tid til de gode samtalene, tid til å være der for de små og tid til hverandre... lykke til med valgene deres, de var jammen ikke lette :)