tirsdag 6. januar 2009

Nå blir det lydighetskurs :o)

Da har vi endelig fått meldt Balder og Geir på grunnkurs i lydighet. Vi har vært innom sidene til Klickerklok i Son tidligere, og da Hilde i tillegg anbefalte instruktørene på det sterkeste var det ingen tvil. Geir har korrespondert med Fanny og Thomas per mail og fått veiledning i hvilket kurs han bør starte med. Så nå har vi sittet og sett på hjemmesidene deres hele jula og ventet på at de skulle legge ut den nye kursplanen.
I går var den kommet og da er det bare løp-og-kjøp som gjelder fordi kursene deres er så enormt populære at de ofte fulltegnes kort tid etter de har lagt ut ny terminliste.
Grunnkurset som starter 20. januar, har vi fått bekreftet plass på, men vi har også meldt guttene på en Lydnadsläger (se nederst på siden i linken) som går over 4 dager 22-25 juni 2009. Tror det kan bli en kjempeopplevelse og veldig lærerikt for både Geir og Balder.
Etter dette kan jeg vel bare glemme å få oppmerksomhet fra Balder! Han er allerede blitt VELDIG pappa-gutt og er ikke i nærheten så oppmerksom når jeg prøver å trene litt med han, som når Geir gjør det. Men det er vel ikke så rart heller siden det er Geir som trener han og tar han med på lange, fine turer i skog og mark.

Rett før jul kom det to svære bøker om hundetrening i posten. "100% Positiv Hverdagslydighet" er skrevet av Arne Aarrestad og en murstein på 660 sider som heter "Lydighetstrening i teori og praksis" som er skrevet av Cecilie Køste og Morten Egtvedt. Sistnevnte er også redaktør på Canis Begge bøkene er klikker-baserte.

Geir er i full gang med lesingen og følger opp med trening av Balder etter oppskrift fra boka. Jeg er rett og slett forbauset over hvor flink Balder har blitt på kort tid! Han har blitt veldig flink til å tilby adferd og er veldig fokusert på treningen. Men! Så får vi jo merke at han bare er en valp når Geir blir litt for ivrig og seint på kvelden bare skal vise meg hva de har trent på. Da Geir ville gjenta øvelsen tredje gang gjespet Balder og tuslet bort til matskåla hvor det lå litt middagsrester etter ungene.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh så gøy. Dere er bare kjempeheldige som har den muligheten dere har i forhold til Son. Veldig misunnelig. Forresten booker jeg hverved overnatting hos dere under kursuken i juni, for jeg har også meldt meg og Zoran på samme lydnadslager 2009. Så hvis vi kommer med håper jeg på å kunne bo hos dere og farte sammen med Geir frem og tilbake på kurs. :) Nu hva seier du???

Syrilla sa...

Kjempegøy!! Selvfølgelig er både du og Zoran hjertlig velkommen. Det er jo alltid gøy å gå kurs med noen man kjenner og som man kan skravle med om erfaringene og alt man lærer!
Jettekuul!